Als gevolg van gebeurtenissen in mijn jeugd, werd ik vanaf mijn 15 jaar geconfronteerd met depressiviteit. Vanaf mijn 18e werd het zo erg dat ik op zoek moest naar hulp. Allerlei reguliere en ‘alternatieve’ therapievormen volgden. Elk had weer een andere invalshoek en brachten me weer een stukje verder.

Terwijl mijn gezin zich begon te vormen ben ik gestart met de opleiding Communicatiewetenschappen. Met die kennis ben ik als zelfstandig communicatie-adviseur aan de slag gegaan en heb zodoende veel van het bedrijfsleven en de non-profit sector mogen beleven.

Na een aantal jaren kreeg ik steeds duidelijker de aandrang om me meer om de menselijke kant van het leven te bekommeren. Ik ben toen BalanZ, praktijk voor welzijn en ontspanning gestart. (www.inbalanz.com). Daar werkte ik als Natuurgeneeskundig therapeut en Reiki master met een holistische aanpak door middel van Fytotherapie (kruidengeneeskunde), Bach Bloesems, Aromatherapie, voeding, temperamentenleer,  diverse massagevormen (voetreflex, lichaamsmassage, stoelmassage), kleurentherapie, edelstenen, creatieve therapievormen en coaching.

Later ben ik nog een mindfullnes-docentenopleiding gaan volgen en weer later een yoga-docentenopleiding.

Inmiddels bezoek ik al zo’n 15 jaar allerlei tantratrainingen bij nationale en internationale docenten, en heb ik in 2015 en 2017 internationale Tao-tantra Teacher trainingen gevolgd.

De principes van yoga en tantra vormen mijn huidige levenspad. ‘Be good, do good’.

Tantra is een uitgebreid pad met vele verschijningsvormen. Uiteindelijk gaat tantra voor mij vooral om ‘één zijn met wat er is’: zonder oordeel het leven beleven en het verwelkomen van alle emoties. Door deze eenheid te beleven, opent zich mijn hart steeds meer, voel ik een sterkere verbinding met de bron waar wij allen deel van uit maken, en zodoende ook een sterkere verbinding met al het leven om mij heen. Omdat ik denk dat dit de bron is van een hartstochtelijk, geopend en vervullend leven, is het mijn missie om ‘liefde en licht te brengen’.

Gevolgde scholing en geïntegreerde wijsheid:

  • opleiding tot Tao-Tantra Teacher bij Tao-tantric Arts
  • Sacred Feminity teacher training bij Tao-trantic Arts als student en als assistent
  • Maha Yoni Healing ® opleiding bij Soul Tantra Institute
  • lang- en kortdurende trainingen bij Ronja Sebastian, Matthias Schwenteck, John Hawken, Komala, Astiko, Santoshi, Vasanti, Tantra Movement, Anand Rudra, David Cates, Jan den Boer, Gert Jan van Zessen en anderen.
  • opleidingen tot natuurgeneeskundig therapeut (zie www.inbalanz.com)
  • Sivananda yogadocente
  • last but not least mijn eigen processen en vele boeken van Betty Martin, Margot Anand, Saida Désilets, Maitreyi D. Piontek, Mantak Chia….