Project Description

De anale release sessie is een heel diepgaand proces. Niet in de laatste plaats vanwege de (onnodige) schaamte die er op dit lichaamsdeel zit.

De anus is gekoppeld aan diepe gevoelens van (on)veiligheid. Op momenten waar jij je in meer of mindere mate onveilig voelde, heeft zich die spanning vastgezet in het weefsel van de anus.

Ook het dragen van hoge hakken veroorzaakt een aangespannen anus en maakt het moeilijker om gegrond te blijven.

Het integer en aandachtig masseren van dit weefsel helpt diepe (traumatische) ervaringen en verdriet los te maken. Een dergelijke release kan veel invloed hebben op de vrijheid die je ervaart in je lichaam en in je leven. Tijdens het proces begeleid ik je in het doorvoelen van alle emoties die loskomen, zodat je ze ook écht los kunt laten.

De anus wordt ook in verband gebracht met seksuele gevoelens en machtsverhoudingen en dat is één van de redenen waarom er schaamte op geprojecteerd wordt.

Wanneer er nog niet voldoende zelfbewustzijn gecreëerd is in jou, kan dit resulteren in situaties die psychisch belastend zijn, zoals acceptatie van vernederingen op enig vlak.

Doordat er gewerkt wordt met psychische energie in de diepe aanraking van het weefsel, creëer je bewustzijn en duidelijkheid op deze stukken. Gaandeweg je processen zul je ervaren dat er steeds meer helderheid komt in jouw totale ‘zijn’.

Er is veel vertrouwen nodig om in dit gebied te kunnen werken. Wanneer dat vertrouwen aanwezig is, kan de anus zich helemaal ontspannen openen en toegankelijk zijn voor aanraking.

Behalve release, kun je ook prettige gevoelens ervaren. Ook die zijn welkom in deze sessie in optimale afstemming en zonder seksuele bedoelingen.

  • Het is van groot belang dat je al bekend bent met proceswerk, en deze sessie wordt alleen door mij gegeven wanneer je al eerder bent geweest voor andere sessies.

De aanpak:

Je bent al eerder bij mij geweest, dus ik ben op de hoogte van de thema’s die er spelen. We beginnen met een korte afstemming waarbij je vertelt hoe je je voelt en wat er op dat moment speelt.

Dan gaan we over tot de massage, waarbij weer eerst het hele lichaam in ontspanning wordt gebracht. Daarna gaan we stap voor stap het bekkengebied openen. Via het perineum, komen we bij de ingang van de anus aan.

Wanneer de sluitspier zich ontspant, vraag ik om toestemming om 1 a 2 mm dieper te gaan. (Alléén) Wanneer jij en je lichaam daar klaar voor zijn kunnen we steeds een klein stukje dieper gaan, waar met zachte druk het weefsel aangeraakt wordt.

Op elk plekje stem ik met je af wat je voelt, en wat er gebeurt. Je blijft zo zelf volledig aanwezig in het moment en krijgt duidelijkheid over wat er zich allemaal afspeelt in je lichaam. Álle emoties zijn daarbij welkom en we nemen de tijd om ze te verwerken.

Na de massage is er nog tijd voor integratie waarvoor je rustig kunt blijven liggen. Tot slot een korte nabespreking.

  • De anale release sessie duurt 1,5 tot 2 uur en kost € 140,- inclusief btw