Project Description

In het zachte weefsel van je yoni (vagina en baarmoeder) kunnen zich blokkades vastzetten. Deze blokkades ontstaan door bijvoorbeeld meer of minder ingrijpende onplezierige seksuele ervaringen, door bevallingen, door niet volledig doorleefde emoties of andere onverwerkte herinneringen, of door meegekregen beperkende overtuigingen over seksualiteit.

Bijvoorbeeld de baarmoedermond: hier raak je het Muladhara chakra, de wortel, dat verbonden is met je gronding en basisveiligheid. Wanneer deze gronding/basisveiligheid in het gedrang komt, verkrampt de baarmoeder. Dit kan problemen veroorzaken bij vrijen en menstruatie. Je menstruatie weerspiegelt daarbij hoe je de afgelopen maand omgegaan bent met je emotionele verwerking. Het niet bewust reageren op signalen van je lichaam of doorvóelen van emoties kan resulteren in heftige bloedingen, krampen, hoofdpijnen. Wellicht herken je ook kaak- of keelproblemen (vastzittende, verstijfde kaak, pijnklachten of stemklachten). Dit komt omdat de kaak en keel in verbinding staan met de baarmoeder.

De blokkades in (delen van) de yoni kunnen ervoor zorgen dat je je niet volop vrouw voelt, je levensenergie niet goed stroomt, je beleving van intimiteit en seksualiteit niet optimaal is door (schijnbaar) fysieke of mentale klachten. Gelukkig is daar iets aan te doen!

De yoni is een bijzonder gevoelig deel van ons lichaam. In de yoni vind je de reflexzones van de nieren (1e ring), lever (2e ring), de milt (3e ring), de longen (4e ring) en het hart bij de baarmoedermond.

Via deze reflexzones kom je in contact met de emotie die verbonden is met dat specifieke gebied. De nierzone heeft verbinding met gevoelens van angst/twijfel versus zachtmoedigheid/kalmte, de leverzone werkt op boosheid/hebzucht versus vriendelijkheid/grootmoedigheid, de milt op bezorgdheid/nervositeit versus openheid/eerlijkheid, de longzone op verdriet/verlangen versus moed/zelfvertrouwen en het hart (de baarmoedermond) op haast/ongeduld versus liefde en vreugde.

Het verschil met reflexzones op andere plaatsen in je lichaam, is dat de yoni de kern van je gevoelens bevat. Via de andere lichaamsdelen kun je het proces aanraken, ín de yoni kom je letterlijk bij de kern. Daar bevindt zich het eerste chakra van waaruit een heel systeem van energiebanen ontspringt. Je werkt dus direct aan de kern van je belemmeringen.

Door lichte druk te geven op deze reflexzones, centimeter voor centimeter, heel langzaam en aandachtig, kunnen opgeslagen herinneringen vrij komen.
Tijdens en ook na de massage wordt je er in begeleid om deze herinneringen te doorvoelen en los te laten.

Door deze processen aan te gaan, geef je ruimte aan je levensenergie. Levensenergie is een combinatie van energie en bewustzijn. Het bevat al je levenservaringen. Hoe vrijer de levensenergie door je lichaam kan stromen, hoe krachtiger, vreugdevoller en open je in het leven kunt staan.  Je lichaam kan zich meer ontspannen en ook jij kan een gevoel van thuiskomen in jouw eigen lichaam – jouw tempel voor dit leven ervaren. Je zelfliefde groeit, de kunst van het zelfbeminnen wordt makkelijker alsook het waarachtig openen voor intiem contact met een partner.

De aanpak:

Wanneer je klaar bent voor het proces van heling via het inwendige lichaam, vind er eerst een sessie plaats waarin we mogelijke thema’s bespreken die je tegen kunt komen bij de massage. Je vertelt me jouw achtergrond en vraagstelling, zodat je je er heel bewust van bent waar je voor kiest. Ook bespreken we de fysieke grenzen, zoals bijvoorbeeld gynaecologische klachten en menstruatie. Eventueel doen we al een yoni-consult, waarmee we het helingsproces al in gang zetten en jij al went aan het precaire blootgeven van je lichaam en je emoties.

Je krijgt een aantal tips en oefeningen mee naar huis om je goed voor te bereiden op de tweede sessie. Deze kan al snel na de eerste sessie plaatsvinden.

De tweede sessie wordt gegeven door twee vrouwen: mijzelf en een opgeleide assistente.  Zo kan ik jou een veilige en geborgen bedding bieden.

Eerst ontvang je een vier handenmassage om je lichaam te openen. Wanneer jij en je lichaam voldoende ontspannen zijn,  wordt eerst je bekkengebied behandeld en vervolgens de buitenkant en daarna, wanneer het proces dat toelaat, de binnenkant van je yoni. Elke stap in deze massage gebeurt altijd en alléén in volledige afstemming met jou – van moment tot moment. Je hoeft niets te doen of laten gebeuren wanneer dat voor jou op dat moment niet goed voelt.

De assistente begeleidt het proces. Ze helpt het lichaam te ontspannen, en gaat daarna bij je hoofd zitten en geeft aandacht aan je bovenlichaam zodat je met je aandacht ín je hele lichaam aanwezig blijft en je volledig ondersteund voelt tijdens de yonimassage.

Na de massage is er nog even tijd voor een korte nabespreking. Uiteraard mag je ook in de dagen na de massage contact opnemen voor begeleiding bij de integratie van al het aangeraakte.

  • In plaats van een assistente kun je er ook voor kiezen dat je partner of een andere vertrouwenspersoon van jou aanwezig is.
  • Indien je er voor kiest om meerdere sessies te doen, kan deze persoon in een vervolgsessie de massage over nemen om onder begeleiding te ervaren hoe de massage gegeven kan worden.
  • Deze sessie vindt beter niet plaats tijdens de eerste dagen van je menstruatie, omdat je dan al aan het reinigen bent.

De kosten voor de eerste sessie van 1,5 uur bedragen € 110,- inclusief btw.

Een Maha Yoni healing® duurt 2 tot 2,5 uur. De kosten voor een massage door mijzelf en een assistente zijn € 220,- inclusief btw.

De kosten voor een massage door mijzelf en jouw partner/vertrouwenspersoon zijn € 180,- inclusief btw