Project Description

Het yoni consult is bedoeld om het contact met jouw yoni te verbeteren, om beter bekend te zijn met je lichaam en je te kunnen openen voor de kracht die in je yoni huist en geleefd wil worden.

Het kan heel spannend zijn om naar jezelf te kijken of jezelf aan te raken, zeker in aanwezigheid van iemand anders. Juist dóór dit zónder seksuele lading te doen in aanwezigheid van een andere vrouw, opent het zetten van deze stap waarschijnlijk onverwachte deuren!

Tijdens mijn eigen ontwikkeling merkte ik dat ik het grootste deel van mijn leven geen contact heb gehad met mijn yoni. Ik merk ook hoe het is om wél contact te hebben. Ik ben veel meer geopend, sensitiever, sensueler, levenslustiger en zelfbewust. Ik heb ook gemerkt dat mijn yoni ‘zelfstandig’ reageert op signalen die ik al dan niet bewust afgeef – dit doet ze door zich letterlijk te openen en te sluiten.

Het beeld dat je van je yoni hebt, is veelal beïnvloed door schaamte en weinig effectieve voorlichting. In de praktijk blijkt dat veel vrouwen niet goed bekend zijn met de anatomie van het vrouwelijke bekkengebied. Ook de uiterlijke verschijning veroorzaakt veel onzekerheid. Wat ‘hoort’ er wel of niet te zijn.

De aanpak:

Tijdens het yoniconsult bespreken we jouw relatie met je yoni. Heb je contact met haar, voel je schaamte of trots, wat vind je mooi of juist niet, welke overtuigingen heb je meegekregen vanuit je opvoeding of de media….

Dan nodig ik je uit om te gaan liggen onder een dekentje. Wanneer je je veilig voelt, vraag ik je om je vagina aan te raken. Stap voor stap vertel je wat je voelt en wat je opmerkt. Dit helpt je om écht in contact te komen met je yoni. Ik ondersteun je daarbij.

Daarna nodig ik je uit om naar je vagina te kijken met behulp van een spiegel. Je gaat benoemen wat je ziet en wat je daarbij voelt. Alle emoties zijn daarbij welkom, en ik help je ze te doorvoelen. Alleen al door jouw eigen gevoelens en gedachten onder woorden te brengen, zul je merken dat er heel veel in beweging wordt gezet.

Wanneer dat voor jou veilig voelt, kijk ik met je mee. Uit mijn eigen ervaring en die van vele andere vrouwen wéét ik hoe helend dit is. Door een liefdevolle, niet-seksuele, gelijkwaardige, aandachtige blik in een veilige omgeving kun je gaan ervaren hoe jouw yoni reageert, zich ontspant, of juist aanspant.

Wanneer je dat wil, geef ik je oefeningen mee die je kunnen helpen om het contact met je yoni te verbeteren.

  • Een yoni consult duurt 60 tot 75 minuten en kost € 90,- inclusief btw