Project Description

Lieve vrouw,

Voel je welkom in De Baarmoeder

Met alles wat je te bieden en te ontvangen hebt

Je verdrietige en je blije verhaal

Een knuffel, een dans, een lach, een traan

Kom zoals je bent om te koesteren wat er is, zonder taboes

De Baarmoeder mag een plek zijn waar jij je thuis voelt, waar we verbonden zijn met elkaar en het leven, met moeder aarde.
Ongeacht hoe je je voelt, wat er speelt in je leven, welke leeftijd, identiteit, vorm of kleur je hebt of welke taal je spreekt.

Luisteren, praten, huilen, lachen of stil zijn. Het is goed zoals het is. Jij bent goed zoals je bent. Jij bent perfect. Altijd en overal.
Horen en gehoord worden, zien en gezien worden, voelen en geraakt worden.

Laten we elkaar verrijken door ons in kwetsbaarheid en in kracht te openen voor elkaar en zo de wereld een beetje mooier maken.

Lieve Vrouw,
Voel je welkom in De Baarmoeder

Bel me om ons samenzijn af te stemmen (06-24503461). Ik zie je graag!

Praktisch:
De Baarmoeder bevindt zich in mijn woonkamer. Je bent hier welkom wanneer je behoefte hebt aan contact. Ik wil je graag een plek bieden waar je tot rust of tot leven kunt komen, je verhaal kwijt kunt en waar we samen plezier kunnen maken. Ik wil er voor je zijn, maar ben er niet om je ‘fixen’. Jouw leven blijft jouw verantwoordelijkheid. Uiteraard blijft alles wat er in De Baarmoeder in vertrouwen mag ontstaan onder ons, en wordt dus niet verspreid in de buitenwereld. Wanneer je naar De Baarmoeder komt, stem je daarmee in zodat iedereen zich veilig kan voelen. Een bezoek aan De Baarmoeder is bedoeld om elkaar te verrijken zonder financiële consequenties. Wil je toch een financiële bijdrage leveren, dan mag je die doneren in de daartoe bestemde pot. Ik zal daar een liefdevolle groeibestemming voor vinden.

Fijn dat jij er bent.

Ik lig op mijn yogamat
En voel me verbonden met de bron
Een zachte sterke kracht vult mijn lichaam
Mijn baarmoeder opent zich
Golven van liefde en warmte overspoelen me
En de behoefte om te zijn
Te zijn met en voor vrouwen van deze wereld
In die plaats van warmte en liefde
In die plaats van geborgenheid
Om te delen en te voelen
Hoe we elkaar kunnen versterken
Hoe we kunnen groeien
In die baarmoeder
Die baarmoeder van pure rust en zachtheid
Om weer geboren te worden
Zoals we zijn.

1 augustus 2016 – tijdens dit ochtendritueel vindt als vanzelf de geboorte plaats van De Baarmoeder – inloopthuis voor vrouwen. Ik voel me dankbaar.